De omgeving

Het Oldambt

Noordbroek

Bos-Carabain Escargots is gelegen in de streek Het Oldambt, gemeente Menterwolde, op grens tussen de dorpen Noord- en Zuidbroek. Het dorp Noordbroek stamt al uit de Middeleeuwen en heeft altijd al een zeker cultureel aanzien gehad. Te denken valt hierbij aan de Nederlandse Hervormde Kerk met haar prachtige fresco’s. Tot op de dag van vandaag heeft het die uitstraling behouden. Nergens in de provincie Groningen vindt u zo’n keur aan gevarieerde activiteiten zo dicht bij elkaar.

Voor meer informatie over bezienswaardigheden en wandel- en fietsroutes:  “Verrassend, Veelzijdig Menterwolde”.
Voor meer informatie over het dorp Noordbroek: Noordbroek.com

Streekproducten

Bioboerderij Arkema

Op bioboerderij Arkema komt het rundvlees van de stieren van het ras Blonde d’Aquitaine. Die groeien de eerste acht maanden op aan de zijde van hun moeder. Daarna worden ze gehuisvest in ruime hokken met stro. Het vlees is van topkwaliteit. Naast rundvlees biest Arkema tevens Kip en Varken aan van eigen biologische teelt in hun boerderijwinkel.

Biologisch vlees heeft kracht en karakter. En dat herkent u wanneer u geniet van biologisch vlees bij de maaltijd. Biologisch vlees heeft van nature een fijne structuur met als resultaat een perfecte smaak en malsheid. Door de vrijheid waarin de dieren opgroeien.

De winkel is van maandag t/m zaterdag geopend van 9:00 tot 18:00 uur.

Voor meer informatie: http://www.arkemavlees.nl/

Boerderijcafé Mausel / Bed & Breakfast

Boerderijcafé Mausel is een multifunctioneel horecabedrijf. De boerderij bestaat uit verschillende ruimtes die geschikt zijn voor uiteenlopende feesten en partijen, zoals trouwfeesten, familiereünies, recepties, verjaardagen en personeelsfeesten. De ruimtes geven een prachtig uitzicht over het weidse Groninger landschap en over de mooie boerderijtuin.

U kunt bij Mausel terecht voor barbecues, lunches, koude/warme buffetten, vegetarische buffetten en stamppotbuffetten. Mausel werkt voornamelijk met Groninger streekproducten, waaronder de escargots van Bos-Carabain Escargots.

Neem voor vrijblijvende informatie contact op met Boerderijcafé Mausel en bespreek de vele mogelijkheden.

Voor meer informatie: http://www.mausel.nl/

Meinardi Landwinkel

Naast het telen van versproducten, zoals asperges en aardbeien, worden Meinardi’s producten in eigen keuken verwerkt tot jam, siroop, sap, wijn etc. Deze (h)eerlijke streek- producten worden verkocht onder de naam “Groninger Pracht”. Groninger Pracht producten zijn het gehele jaar te koop in de Landwinkel.

De Meinardi Landwinkel is het gehele jaar door geopend van maandag tot en met zaterdag. In het aspergeseizoen is de winkel ook op zondag de gehele dag geopend! Tevens biedt Meinardi Groninger Pracht producten aan in leuke cadeaumanden en kerstpakketten.

Voor meer informatie: http://www.lekkereasperges.nl/

Fruitbedrijf Bosschaart / Camping de Fruitgaard

Op het Fruitbedrijf Bosschaart telen Gerrit en Cornelia Bosschaart kersen, pruimen en diverse appel- en perensoorten. Deze producten worden vers en verwerkt verkocht in de Plattelandswinkel.

De verwerkte producten worden gemaakt door Grunneger Heerlyckheid. Zij verwerken de volgende producten: jam, gelei, chutney, fruit en poffert in de weck. Wecken gebeurt op de oude manier in moderne weck-ketels.

Daarnaast kunnen mensen genieten van de rust en de ruimte op Boerderijcamping De Fruitgaard die gelegen is in de pruimengaard achter de streekeigen karakteristieke Oldambtster Boerderij.

Voor meer informatie: http://www.fruitgaard.nl/