Amuses

Escargots recepten

Tapas, escargots, kruiden en tomatensaus

1 pot wijngaardslakken in bouillon van Bos-Carabain Escargots
een bosje peterselie
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
paneermeel
zout en peper
olijfolie

Meng de de helft van de peterselie, sjalotten en knoflook.
Voeg zout en peper toe.
Laat de slakken goed uitlekken.
Meng de andere helft van de peterselie met de paneermeel.
Rol de slakken door de peterselie en paneermeel.
Verhit de olijfolie en bak de slakken aan alle kanten bruin.
U kunt de tapas zo serveren of vergezellen van tomatensaus.

Kaaslolly met escargot

12 escargots in bouillon van Bos-Carabain Escargots
150 gram oude geraspte kaas
houten stokjes (geschikt voor oven en voedsel)
1 eetl. knoflookpoeder

 

Kaaslolly met escargots

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Laat de escargots uitlekken in een zeef. Snij de escargots in stukken. Meng de oude geraspte kaas met de escargots en de knoflookpoeder. Leg het stokje op een teflonmatje of een stukje bakpapier. Strooi het geraspte kaasmengsel, hoeveelheid naar keuze, in een hoopje op ongeveer 1/3e van het stokje. Zorg voor voldoende ruimte tussen de lolly’s i.v.m. het uitlopen van de kaas. Leg de teflonmatjes op een stevige rechte bakplaat. Bak de lolly’s 6 tot 9 minuten op 190 graden in de oven.
Na het afkoelen de lolly van het matje afhalen. De kaaslolly wordt pas na het afkoelen krokant.

We raden u aan om even te testen of de bereidingstijd evt. iets moet worden aangepast.

Recept: Werner Drent

Lentegroen amusesoepje. Spinaziesoep met escargootjes

Recepten1 wit van prei
1 kleine ui
1 klein aardappeltje
500 gr ontdooide diepvriesspinazie
1 l groentebouillon
een klontje boter
1 dl room
spek
wijngaardslakjes van Bos-Carabain escargots

Snijd alle groenten (prei, ui en aardappel) fijn en stoof ze aan gedurende 4 minuutjes in een beetje boter.Giet er het water over, voeg de groentebouillon toe en laat opkoken. Voeg de spinazie op het laatste toe zodat de mooie groene kleur behouden blijft en laat alles nog even opkoken.
Mix de soep mooi glad in de blender.
Voeg op het einde wat room toe en spek en wijngaardslakjes.

Zie voor de bereiding van het recept onderstaande film afkomstig van Zesta.be.

Escargots in pastis

Recepten20 slakken in bouillon van Bos-Carabain Escargots
4 teentjes knoflook
beetje boter
1 scheutje Pastis en Cognac
1 kopje bouillon
2 dl room
zout – peper

Pel en hak de knoflook, even aanbakken in de boter
Voeg de bouillon en Pastis toe, even laten verdampen
Voeg de room toe, weer indampen
Voeg de slakken toe en even mee verwarmen
Serveer in een pasteibakje of op een amuselepel met een beetje saus.

Beignets d’escargots (gefrituurde wijngaardslakken)

Recepten24 escargots in bouillon van Bos-Carabain Escargots
1 ei
zout
peper
100 g bloem
frituurolie
1 eetlepel olie
peterselie

Maak een beslag van de bloem die we aanroeren met de eierdooier en de olie. Voeg een beetje lauwwarm water tot zodat een homogeen beslag ontstaat, dat niet te dun is. Breng op smaak met zout en peper. Laat het beslag een uur rusten. Klop vlak voor gebruik het eiwit stijf en meng voorzichtig door het beslag. Doop de slakken in het beslag en bak ze even in hete frituurolie van 175 C mooi bruin. Bak ook heel even wat peterselie in de friteuse. Laat escargots en peterselie even uitlekken op keukenpapier en serveer zo warm mogelijk.

Escargots met appel en katenspek

Recepten12 escargots in bouillon van Bos-Carabain Escargots
1 rode appel met schil
6 plakjes katenspek (breed)
citroen
zeezout

Escargots met appel en katenspek

Haal de slakken uit de bouillon en laat ze uitlekken, Snij dunne schijfjes appel en besprenkel ze met citroen. Halveer de plakjes katenspek. Wikkel het spek om de appel en de slak. Steek er een prikkertje doorheen. Strooi hier nog een beetje zeezout op.

U kunt dit hapje ook presenteren als een klein voorgerechtje.