Nieuws van de escargotskwekerij

Chef-kok Alain Caron van BinnensteBuiten op bezoek

Chef-kok Alain Caron van het KRO-NCRV -programma BinnensteBuiten heeft een bezoek gebracht aan Mieke Bos-Carabain om meer te weten te komen over de teelt van escargots.

Bron: http://www.kro-ncrv.nl/

Bron: KRO NCRV

Dit programma werd op woensdag 21 oktober 2015 om 18.45 u. uitgezonden op NPO2.

Heeft u het programma ook gekeken en bent u geïnteresseerd geraakt in de wijngaardslak van Nederlandse Bodem? Bekijk het programma op uw laptop, tablet of mobiel.

Over BinnensteBuiten

“BinnensteBuiten biedt een kijkje binnens- en buitenshuis waarbij mensen vol liefde en op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur of indrukwekkende moestuin. Onderwerpen zijn onder meer: huizen gemaakt van boomstammen, een driekamerflat met 200 cactussen, bijenkassen op het dak, oesterzwammen kweken op koffiedik, een vissenasiel, een moestuin voor de hele buurt en schapen in een duingebied.”
Bron: kro-ncrv.nl/binnenstebuiten lees verder…

Op de kaart bij Brasserie Wildervanck

Nu ook op de kaart bij Brasserie Wildervanck. Reserveren doet u hier.

Brasserie Wildervanck is open voor diner op woensdag tot en met zaterdag. Verder kunt u bij Brasserie Wildervanck ook op andere dagen terecht voor groepen vanaf 20 personen. De Brasserie verzorgt graag uw partijtje, diner of lunch en ook voor vergader arrangementen kunt u contact met hen opnemen. Woensdag t/m zaterdag van 17.30 – 23.00 uur

Hierbij alvast een voorproefje van de  escargots bij Brasserie Wildervanck:

Brasserie Wildervanck

Escargots bij Brasserie Wildervanck

lees verder…

Gastcollege Escargots op Noorderpoort

Vandaag gaf ik met heel veel plezier een gastcollege op de Noorderpoort in Groningen. Wat een belangstelling! De leerlingen mochten zich inschrijven voor een aantal workshops. De workshop koken met verse slakken was het eerst vol. Leerlingen schreven eigen recepten en gingen aan de slag.

Zie hier de resultaten.

lees verder…

Op de kaart bij de Piloersemaborg

De Piloersema- of Hamsterborg (1633) is de geheel in stijl herstelde laatste boerderijborg van de provincie Groningen en daarmee een uniek monument in de Ommelanden. Deze ‘borg met de twee namen’ wordt gedreven door Hilda en Dick Soek. Chef-kok Dick is houder van een Michelinster en kookt voor u op afspraak in de Piloersemaborg (zoals in het geval van deze workshop) en dagelijks in restaurant Het Schathoes Verhildersum, in het naburige Leens.

PiloersemaborgEen borg, zoals de Piloersema, is een ‘versterkt huis’ van de Groninger landadel, lijkend op een kasteeltje. De Piloersema heeft door de eeuwen heen zijn voorname karakter behouden. Royaal gesitueerd achter een brede gracht en verscholen tussen boomrijke singels, niet ver van het Reitdiep, staat het pand trots temidden van de landerijen achter Den Ham, dichtbij Aduard.

Deze borg werd aanvankelijk bewoond door de jonkerfamilie De Mepsche; later kwam het huis in bezit van achtereenvolgens de families Bos en Wierenga. Rond 1700 verrees er een grote schuur, vastgeplakt aan het huis; sindsdien is het een boerderij en ademen de panden de sfeer van een statige 19e-eeuwse behuizing. En dat nog steeds, want niet alleen is de gehele borg met boerenantiek ingericht, op de landerijen vindt u geiten, pluimvee, schapen, paarden en in het voorjaar ook lammeren. In de stijlvolle, comfortabele gastenkamers overnacht u als de boerenadel van weleer. Bijzonder: de borg geeft graag onderdak aan paarden van gasten, met andere woorden: u kunt in het zadel arriveren! lees verder…

Geen excursies meer in 2014

Sinds de start van onze kwekerij in 2008 verkopen wij escargots aan restaurants en particulieren. Ook organiseren wij excursies naar onze kwekerij. De aandacht voor onze Nederlandse escargotkwekerij bleek enorm. Veel groter dan verwacht. De aandacht van de media heeft daar een grote rol in gespeeld. Zo stonden wij met onze slakken in landelijke dag- en weekbladen en waren wij te gast op televisie en in radioprogramma’s. Inmiddels leveren wij escargots aan restaurants door het hele land.

Dit succes dwingt ons tot het maken van keuzes. Daarom hebben wij besloten om te stoppen met het organiseren van excursies, zodat wij ons volledig kunnen richten op de verdere uitbouw en continuïteit van het leveren van kwalitatief hoogwaardige escargots aan restaurants. De verkoop van escargots aan particulieren is vanaf nu alleen nog maar mogelijk via onze webshop.

Bedrijven en verenigingen die al een excursie bij ons hadden geboekt gaan gewoon door. Nieuwe boekingen worden niet meer in behandeling genomen. De presentatie en het lesmateriaal die tijdens de excursies werden uitgereikt zetten wij op onze website, zodat iedereen kosteloos een virtuele excursie naar onze kwekerij kan blijven doen.

Dank voor uw begrip. Wij wensen u een fijn 2014.
Met vriendelijke groet,

Mieke Bos-Carabain. lees verder…

Slakken bij KRO’s Kookschool

Vandaag werd in het kinderprogramma KRO’s Kookschool aandacht besteed aan het eten van en de kennis over slakken. Mieke Bos is met haar slakken naar de studio’s in Hilversum afgereisd om de kinderen te laten zien dat escargots zeer lekker zijn. Kinderen van twee basisscholen strijden vandaag tegen elkaar om de titel van “Smakelijkste basisschool van Nederland”.

Kinderen strijden om de titel "Smakelijkste basisschool van Nederland"

Kinderen strijden in KRO’s Kookschool om de titel “Smakelijkste basisschool van Nederland”

Bekijk de volledige uitzending waarin kinderen, naast het beantwoorden van slakkenvragen, proberen een perfecte Beef Wellington te bereiden. lees verder…

Masterclass slakken

Foodtube

Foodtube

Op Foodtube.nl  en NRC Koken heeft culinair journalist Ronald Hoeben aandacht besteed aan het kweken en bereiden van Escargots. Mieke Bos legt in het eerste deel van de masterclass uit hoe de Escargots in Groningen worden gekweekt. Aansluitend laat Jean-Joël Bonsens, de Franse patron cuisinier van restaurant Christophe in Amsterdam, zien wat hij van de Escargots van Bos-Carabain Escargots maakt. Ook voor de (nieuwe) liefhebbers van escargots à l’ancienne heeft Bonsens recept.

De masterclass duurt 15 minuten en kun je hier bekijken. lees verder…

Slakken op 3FM

Vandaag waren onze slakken bij de Coen en Sandershow op 3FM. Bekijk het filmpje waarin Timur Perlin wijngaardslakken op zijn gezicht plaatst om te testen of slakkenslijm werkt als anti-rimpelcrème. Het advies van Mieke Bos is: “je kunt ze beter eten.”

De Koninklijke Boerenslak

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima eten aankomende week misschien wel onze wijngaardslakken. Tijdens hun bezoek aan Groningen mochten wij op de streekproductenmarkt in Nienoord het koningspaar bekend maken onze delicatesse. Willem-Alexander nam onze Escargots in bouillon graag in ontvangst. Nu is het alleen nog wachten op het predicaat van Hofleverancier.

Hierboven staat een integrale uitzending van het bezoek van het koningspaar aan Groningen. Op de vijftigste minuut staan wij. lees verder…

Willem-Alexander en Máxima op bezoek

Morgen bezoeken koning Willem-Alexander en koningin Máxima Groningen. Bos-Carabain Escargots is ook uitgenodigd voor een ontmoeting met het koningspaar.

Interview Radio Noord tbv bezoek koningspaar

Interview Radio Noord tbv bezoek koningspaar

In aanloop naar dit bezoek wordt Mieke Bos-Carabain geïnterviewd op RTV Noord. Beluister hier het fragment. lees verder…

Pagina 1 van 512345