Nieuws van de escargotskwekerij

Wouter Klootwijk over onze wijngaardslakken

Wouter Klootwijk

Wouter Klootwijk, kritisch culinair journalist en bekend van de televisieprogramma’s ‘Keuringsdienst van Waarde’ en ‘Klootwijk aan Zee’, publiceerde een column in diverse regionale dagbladen over onze escargots. Klootwijk oordeelde positief over onze Groninger delicatesse.

“Op diverse plekken in Nederland worden wijngaardslakken gekweekt en vetgemest. Ook in Zuidbroek gebeurt dat, en mevrouw de slakkenhouder laat ze koken en in glazen potten stoppen (zie ook: www.boerenslak.nl). De Kleinste Soepfabriek in Stadskanaal neemt slakken van haar af voor in een knoflookslakkensoep. Uitstekend te eten, en de flauwekul om ze terug te stoppen in een schelp samen met een kluit knoflookboter die vervolgens in de schelp in een hete oven moet smelten, kan men gerust achterwege laten. Het kan ook zonder schelp, gewoon opbakken in een koekenpannetje. Lekker.”

Download de column Koopwaar van Wouter Klootwijk in PDF-formaat.

In het nieuws – Entrepreneur

Dineridee.

Restaurant De Seghesteen in Slochteren, is sinds mei 2010 omgetoverd tot een prachtige Franse bistro.

Eten en Drinken.

Wat qua drank zeer eigen is aan Bisto S De Seghesteen is hun aperitiefwijn Lillet. Het Franse wijnpruduct staat centraal in het resaurant, voornamelijk door de eigenheid, en wordt goed ontvangen door de gasten.

Het menu voor lunch en diner bestaat uit typisch Franse vlees- en visgerechten. Bij Bistro S kan er bijvoorbeeld Tournedos, zeetong en kreeft gegeten worden, wat bereid is op speciale wijze. Er zijn zelfs slakken verkrijgbaar. De slakken komen niet van ver, ze worden gekocht bij een kweker in Noordbroek…..

Op locatie: Escargots met kerst bij ’t Feithhuis

't Feithhuis

Laat u zich eens heerlijk verwennen met kerst en reserveer bij ’t Feithhuis in Groningen. Heerlijke wijnen, een prachtige locatie en wijngaardslakken van Bos-Carabain Escargots op het menu.

Reserveren
telefoon: 050-3135335
website: www.restaurant-feithhuis.nl

Voorgerecht
“Verse boerenslakken uit Zuidbroek gebakken met champignons, groenten en katenspekboter onder een filodeeg-tegel.”

Voorgerecht met Wijngaardslakken bij 't Feithhuis

lees verder…

Ilja Gort verzorgt wijn bij onze wijngaardslakken

Wijn bij Wijngaardslakken in 't Feithhuis

Vanavond waren onze wijngaardslakken te proeven tijdens een exclusieve proeverij in ’t Feithhuis in combinatie met wijn van Ilja Gort. Ilja Gort verzorgt sinds kort de wijnen voor Restaurant ’t Feithuis in Groningen die tijdens deze bijzondere avond aanwezig was in Groningen.

Ilja Gort is een Nederlandse componist, schrijver en wijnboer die afwisselend in Frankrijk en in Nederland woont. In 1994 kocht hij een wijnkasteel in Frankrijk waar hij wijn ging maken. Dit bleek succesvol; hij won diverse prijzen met zijn wijnen die worden verkocht onder het merk “La Tulipe”.

Proef onze wijngaardslakken bij ’t Feithhuis: www.restaurant-feithhuis.nl
Bekijk de website van Ilja Gort: www.tulipe.nl
lees verder…

Nieuw verkooppunt – De Zuivelhoeve

Wijngaardslakken te koop bij Zuivelhoeve

Escargots smaken heerlijk in combinatie met zowel Nederlandse als buitenlandse kaassoorten. Daarom zijn onze wijngaardslakken nu ook te koop bij de Zuivelhoeve in Veendam.

De Zuivelhoeve te Veendam behaalde in 2010 het kwaliteitscertificaat Beste Nederlandse Foodspecialiteitenwinkel.

Gegevens De Zuivelhoeve
Adres: Winkler Prins Passage 25, Veendam
Telefoon: 06 55736078
lees verder…

Op locatie – Restaurant De Seghesteen

Kina Roossien, Chefkok De Seghesteen

Chefkok Kina Roossien bood Bos-Carabain Escargots een uniek kijkje in de keuken van Restaurant De Seghesteen in Slochteren, waar zij een demonstratie gaf van de bereiding van een voorgerecht met onze overheerlijke wijngaardslakken:

Escargots Classique: met lookboter, gehakte peterselie en tomaat onder Parmezaanse broodkrokantjes.

De smaak laat zich niet in woorden uitdrukken. Gelukkig hebben we de foto’s nog. U kunt natuurlijk ook reserveren om deze en andere gerechten van Kina Roossien te ervaren. De Seghesteen /Bistro S: 0598-422244.

Wijngaardslakken bij de Seghesteen lees verder…

Nieuw verkooppunt – Barrique Wijn en Delicatessen

Barrique Groningen

Vanaf vandaag zijn de Wijngaardslakken van Bos-Carabain Escargots ook verkrijgbaar bij Barrique in Groningen. “Barrique, The famous Art of Spirit” verkoopt speciaal voor u geselecteerde wijnen, destillaten en delicatessen.

Gegevens Barrique
Adres: Oosterstraat 52, Groningen
Telefoon: 050 3601131
Website: http://www.groningen.barrique.nl/
lees verder…

In het land – Culinair Fraeylema

Culinair Fraeylema

Op 17, 18 en 19 september werd de leukste culinaire beurs van Noord-Nederland georganiseerd op Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Bos-Carabain Escargots was ook dit jaar weer aanwezig op dit unieke evenement waarbij allerlei aspecten van het koken en de feestelijk gedekte tafel werden belicht.

Er was een groot aantal standhouders aanwezig met een gevarieerd assortiment aan artikelen, zoals kazen, wijnen, kruiden, taarten en delicatessen uit verschillende landen.

Bekijk de website van Culinair Fraeylema.

lees verder…

In het land – Culinaire seizoensmarkt

Culinaire seizoensmarkt

Op zaterdag 11 september vond de vierde culinaire seizoensmarkt plaats in Veenhuizen. Een groots evenement met vele culinaire demonstraties, workshops onder leiding van Chef-kok Joop Zwiep en een ruim opgezette markt met culinaire kwaliteitsproducten. Bos-Carabain Escargots was ook aanwezig met haar escargots stand. de beurs bleek een groots evenement waar hobbykoks en fijnproevers hun hart konden ophalen.

Download hier de flyer van de 4e Culinaire Seizoensmarkt in PDF-formaat.

lees verder…

Op locatie – Nieuwe voorraad

Ook dit jaar is Bos-Carabain Escargots weer in zee gegaan met De Kleinste Soepfabriek om onze voorraad, inmiddels vermaarde en befaamde, wijngaardslakken in bouillon aan te laten vullen. Hieronder treft u een fotoverslag van de fabricage van vele, vele potten wijngaardslakken. Bestel nu onze nieuwe wijngaardslakken in bouillon online!

wijngaardslakken oppotten 2010 (1)wijngaardslakken oppotten 2010 (2) lees verder…

Pagina 1 van 3123