Nieuws van de escargotskwekerij

Chef-kok Alain Caron van BinnensteBuiten op bezoek

Chef-kok Alain Caron van het KRO-NCRV -programma BinnensteBuiten heeft een bezoek gebracht aan Mieke Bos-Carabain om meer te weten te komen over de teelt van escargots.

Bron: http://www.kro-ncrv.nl/

Bron: KRO NCRV

Dit programma werd op woensdag 21 oktober 2015 om 18.45 u. uitgezonden op NPO2.

Heeft u het programma ook gekeken en bent u geïnteresseerd geraakt in de wijngaardslak van Nederlandse Bodem? Bekijk het programma op uw laptop, tablet of mobiel.

Over BinnensteBuiten

“BinnensteBuiten biedt een kijkje binnens- en buitenshuis waarbij mensen vol liefde en op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur of indrukwekkende moestuin. Onderwerpen zijn onder meer: huizen gemaakt van boomstammen, een driekamerflat met 200 cactussen, bijenkassen op het dak, oesterzwammen kweken op koffiedik, een vissenasiel, een moestuin voor de hele buurt en schapen in een duingebied.”
Bron: kro-ncrv.nl/binnenstebuiten lees verder…

Gastcollege Escargots op Noorderpoort

Vandaag gaf ik met heel veel plezier een gastcollege op de Noorderpoort in Groningen. Wat een belangstelling! De leerlingen mochten zich inschrijven voor een aantal workshops. De workshop koken met verse slakken was het eerst vol. Leerlingen schreven eigen recepten en gingen aan de slag.

Zie hier de resultaten.

lees verder…

Slakken bij KRO’s Kookschool

Vandaag werd in het kinderprogramma KRO’s Kookschool aandacht besteed aan het eten van en de kennis over slakken. Mieke Bos is met haar slakken naar de studio’s in Hilversum afgereisd om de kinderen te laten zien dat escargots zeer lekker zijn. Kinderen van twee basisscholen strijden vandaag tegen elkaar om de titel van “Smakelijkste basisschool van Nederland”.

Kinderen strijden om de titel "Smakelijkste basisschool van Nederland"

Kinderen strijden in KRO’s Kookschool om de titel “Smakelijkste basisschool van Nederland”

Bekijk de volledige uitzending waarin kinderen, naast het beantwoorden van slakkenvragen, proberen een perfecte Beef Wellington te bereiden. lees verder…

Masterclass slakken

Foodtube

Foodtube

Op Foodtube.nl  en NRC Koken heeft culinair journalist Ronald Hoeben aandacht besteed aan het kweken en bereiden van Escargots. Mieke Bos legt in het eerste deel van de masterclass uit hoe de Escargots in Groningen worden gekweekt. Aansluitend laat Jean-Joël Bonsens, de Franse patron cuisinier van restaurant Christophe in Amsterdam, zien wat hij van de Escargots van Bos-Carabain Escargots maakt. Ook voor de (nieuwe) liefhebbers van escargots à l’ancienne heeft Bonsens recept.

De masterclass duurt 15 minuten en kun je hier bekijken. lees verder…

Slakken op 3FM

Vandaag waren onze slakken bij de Coen en Sandershow op 3FM. Bekijk het filmpje waarin Timur Perlin wijngaardslakken op zijn gezicht plaatst om te testen of slakkenslijm werkt als anti-rimpelcrème. Het advies van Mieke Bos is: “je kunt ze beter eten.”

De Koninklijke Boerenslak

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima eten aankomende week misschien wel onze wijngaardslakken. Tijdens hun bezoek aan Groningen mochten wij op de streekproductenmarkt in Nienoord het koningspaar bekend maken onze delicatesse. Willem-Alexander nam onze Escargots in bouillon graag in ontvangst. Nu is het alleen nog wachten op het predicaat van Hofleverancier.

Hierboven staat een integrale uitzending van het bezoek van het koningspaar aan Groningen. Op de vijftigste minuut staan wij. lees verder…

Willem-Alexander en Máxima op bezoek

Morgen bezoeken koning Willem-Alexander en koningin Máxima Groningen. Bos-Carabain Escargots is ook uitgenodigd voor een ontmoeting met het koningspaar.

Interview Radio Noord tbv bezoek koningspaar

Interview Radio Noord tbv bezoek koningspaar

In aanloop naar dit bezoek wordt Mieke Bos-Carabain geïnterviewd op RTV Noord. Beluister hier het fragment. lees verder…

In het nieuws – Exotische producten uit Nederland

Nederlands Dagblad - Exostisch van Nederlandse bodem

Nederlands Dagblad – Exostische producten van Nederlandse bodem

Op 20 oktober stond een artikel in het Nederlands Dagblad over exotische producten uit Nederland. Onze escargots stonden vermeld onder de kop: “Wijngaardslakken gat in de markt”.

“Slakken staan niet bekend om hun snelheid. Toch legt de Helix Aspersa Gros Gris in een uur twintig meter af. En zich voortplanten doet hij/zij zelfs sneller dan konijnen kunnen. Geen wonder dat Mieke Bos (56), gemeenteraadslid in Menterwolde namens de VVD en vrouw van een veeboer, in 2008 met haar escargotteelt een kick die zei dat zij wijngaardslakken hield en dacht: “Dit hebben wij in Groningen niet. Dat is een gat in de markt. lees verder…

In het nieuws – In de ban van de slak

Esta Magazine - In de ban van de slak

Esta Magazine – In de ban van de slak

In de september uitgave van Esta Magazine stond een artikel over onze escargotskwekerij met als titel: “In de ban van de slak”.

“Op een avond keken mijn man Tonny en ik naar het programma De Reünie. Een vrouw vertelde daar over haar slakkenkwekerij. Mijn interesse was gewekt. Dat hebben we niet in Groningen, dacht ik. Ik ben me in de beestjes gaan verdiepen en al snel was ik in de ban van de slak. Tonny was ook enthousiast en samen zijn we de uitdaging aangegaan. Onze slakken worden bij ons geboren en groeien bij ons op. Wij verkopen onze slakken vers in het seizoen en het hele jaar door in bouillon. lees verder…

In het nieuws – Franse Wijngaardslakken

NRC Weekend

NRC Weekend

Op 4 augustus stond in de zaterdageditie van het NRC, zowel in de krant als in de Weekend Bijlage, een artikel over onze slakkenkwekerij met als titel: “Franse Wijngaardslakken uit Zuidbroek”.

“Slakken staan niet bekend om hun snelheid. Toch legt de helix aspersa gros gris in een uur twintig meter af. En zich voortplanten doet hij/zij zelfs vlugger dan konijnen kunnen. Geen wonder dat Mieke Bos (56), gemeenteraadslid in Menterwolde namens de VVD en vrouw van een veeboer, in 2008 met haar escargotteelt een overdonderende kickstart maakte. ,,Ik zag een man uit Reusel op tv, die zei dat hij wijngaardslakken hield en dacht: ‘Dit hebben wij in Groningen niet. Dat is een gat in de markt’. Om kort te gaan: Ik heb een slakkenboek gekocht en ben naar Reusel gereden om vijf kilo slakken te kopen. Vervolgens heb ik een tunneIkas gekocht en kratten, als beschutting voor de slakken. In ‘no time’ zaten er geen paar honderd slakken in mijn kwekerij maar tienduizenden.” lees verder…

Pagina 1 van 512345