Escargots met champignons

Online escargots kopen

Escargots met champignons, of zoals de Fransen zeggen ‘Champignons farcis aux escargots’, zijn samen met de traditionele Escargots met kruidenboter en Escargots met stokbrood dé klassiekers als het om het eten van wijngaardslakken gaat.

ReceptenPorties
4 personen

Ingrediënten
24 escargots in bouillon
– ½ l rode wijnsaus
– 2 teentjes knoflook
– 5 plakken gerookt buikspek
– 24 grote champignons
– peterselie, fijngehakt
– 125 g boter
– kervel, fijngehakt
– 1 stokbrood

Escargots met champignons

Escargots met champignons

Bereiding
Laat de escargots goed uitlekken. Snij de plakken buikspek 1 maal middendoor in de lengte. En 1 maal in de breedte. Rol elke escargot in een stukje spek. Was de champignons en verwijder de stelen en hol iets uit. Meng de knoflook door de boter. Doe in elke champignon een beetje boter en leg er de slakken op. Beboter een braadslee en leg de champignons erin. Zet de braadslee 15 minuten in een oven van 200 ºC. Serveer op een bordje 1 lepel wijnsaus. Zet hierop de champignons. Bestrooi met de peterselie en kervel. Serveer er warm stokbrood bij.

Samenvatting
recipe image
Recept
Escargots met champignons
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

1 Reactie

  1. Jan Keizer says:

    Beste Mieke, wij hebben de escargots met champignons uitgeprobeerd en in 1 woord, MAGNIFIQUE. Een waar genot! We hebben trouwens de kervel achterwege gelaten om de doodeenvoudige reden dat we het niet in huis hadden. Maar nogmaals het feest was er echt niet minder om. Dit vraagt om meer.

    Jan en Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *