Escargots met stokbrood (klassieker)

Online escargots kopen

Recepten24 slakken in bouillon van Bos-Carabain Escargots
125 gram boter
zout en vers gemalen zwarte peper
1/2 bosje peterselie 2 teentjes knoflook
1 sjalot
enkele druppels citroensap

Oven voorverwarmen op 200 graden. Sjalot en knoflook versnipperen.
Peterselie fijnhakken en enigszins uitwringen. Boter mengen met zout, versgemalen peper, sjalot, knoflook en peterselie in de slakkenschelpen een beetje van de kruidenboter doen, daarop de wijngaardslakken en afdekken met kruidenboter. De gevulde slakkenhuisjes in ovenvaste schaaltjes schikken.

Gedurende 5 tot 10 minuten in de oven plaatsen tot alles goed heet is en de boter bruisend. Eventueel in elk schaaltje een druppel citroensap op de boter doen.
Heet serveren met stokbrood.

Dit recept is voor 4 personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *